Turussa on vilkas ala- ja pienkulttuuritoiminta, joka rikastuttaa ja monipuolistaa kaupungin tapahtumatarjontaa. Näiden tapahtumien tuominen niin kaupunkilaisten kuin ulkopaikkakuntalaisten tietoon on tärkeää. Julistemainostamisen kategorisen kieltämisen sijaan tulisi kaupungin luoda ala- ja pienkulttuuritapahtumien järjestäjille edellytykset mainostaa tapahtumiaan kaupunkikuvassa. Tätä esitän usean kanssavaltuutetun tukemana tänään jättämässäni valtuustoloitteessa.

 

Turun kaupunginvaltuusto 11.10.2010

 

Valtuustoaloite Aloite pientapahtumajärjestäjien käyttöön tulevien mainostaulujen pystyttämisestä Turkuun.

Turussa on vilkas ala- ja pienkulttuuritoiminta, joka rikastuttaa ja monipuolistaa kaupungin tapahtumatarjontaa. Näiden tapahtumien tuominen niin kaupunkilaisten kuin ulkopaikkakuntalaisten tietoon on tärkeää. Rikas tapahtumatarjonta kertoo elävästä kaupungista, kaupungista josta ohjelmaa löytyy jokaiseen makuun.

Tästä johtuen tulisi näiden ala- ja pienkulttuuritapahtumien näkyvyys kaupunkikuvassa taata nykyistä paremmin. Yhtenä keinona esiintuomiseen on mainostaulujen pystyttämien näiden tapahtumanjärjestäjien käyttöön. Tauluja tulisi löytyä riittävästi niin keskustasta kuin lähiöistäkin ja ne tulisi sijoittaa keskeisille paikoille, niiden reittien varteen joilla ihmiset liikkuvat. Esimerkkejä sijoittelusta keskustassa voisi olla Kauppatori, kävelykatu, pääkirjasto, juna- ja linja-autoasemat, isot kauppakeskukset, sillanpielet, korkeakoulut. Lähiöissä tauluja voisi sijoittaa esim. ostoskeskusten, kauppojen ja koulujen läheisyyteen. Toimivuuden kannalta on ensisijaisen tärkeää että sekä taulujen suunnittelu (mm. koko, materiaalit) että niiden sijoittelu toteutetaan yhteistyössä kaupungissa aktiivisesti toimivien ala- ja pien-kulttuuritapahtumajärjestäjien kanssa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme että Turkuun pystytetään pientapahtumajärjestäjien käyttöön tulevia mainostauluja ja että suunnittelu toteuttamisesta ja taulujen sijoituspaikoista suoritetaan yhteistyössä kaupungissa toimivien ala- ja pienkulttuuritapahtumajärjestäjien kanssa.

 

Turussa 11.10.2010

Mikaela Sundqvist